Alla inlägg den 5 maj 2007

Av Ghostone - 5 maj 2007 15:45

Står i butiken och säljer för fullt. VIsar den ena telefonen efter den andra, förklara abonnemang och funktioner på nya modeller och äldre.


En kund kommer in och börjar fråga lite om en ny SOny ericsson modell som är på väg. Vi kollar lite funktioner och vilket abonnemang som kommer att bli intressant när den släpps. Eftersom det är en ny modell, så kommer det inte att handlas idag, men med bra service så kommer förhoppningsvis kunden tillbaks när den nya modellen har släppts.

Jag börjar mitt "säljsnack" och påvisar fördelar och nackdelar med olika abonnemang. Går igenom vissa funktioner som kommer på den nya, jämförbart med föregångaren. Kunden står framför mig och tittar på mig hela tiden, märker att hon inte släpper mig med blicken. Detta kan vara utav många olika orsaker, men bestämmer mig för att det är nog för att hon är väldigt intresserad utav siffror och funktioner.

Jag kommer i alla fall inte att låta en sån sak påverka mig, jag är proffs på det jag gör! Jag kör mitt vanliga tuggande om huruvuda jag tycker att hon skall ha det paket som jag presenterar.

Då säger hennes kompis:-"Var skall du ha den telefonen, du använder ju inte väska?".

Då vänder sig kunden till mig och säger: -" Ja just det, finns det någon väska eller något som gör att man kan ha telefonen runt halsen hängande ner..."

Automatiskt tittar jag ju neråt när hon visar med sitt finger hur den skall "hänga". Men lyfter blicken fort när hennes finger går lite för långt ner på blusens urringning.

"- Såg du något intressant?" kom det ur henne.

FAN! Där försvann proffset. Visste inte VAD jag skulle säga.

Men hennes vän räddade mig halvt som halvt med att säga: "- Men SÅ kan du ju inte säga!"

Hahahaha... jag är proffs på det jag gör, men även proffset kan rubbas om man gör något oväntat mot honom! Men vänta bara, jag skall nog komma på ett bra svar om det skulle hända igen.

Som exempelvis... "-Uhmmm... nä?" Hmmm, det var inget bra svar heller. Jag får komma på något bättre.

Någon som har ett bra svar?

JAG VILL INTE OCH KOMMER INTE ATT STÅ SOM ETT FÅN IGEN!!! >=)


/Ghost

Ovido - Quiz & Flashcards